Sammen om en bedre fremtid for børnene

Om Hjerter for Tanzania

Hjerter for Tanzania er startet af søstrene Ditte og Sidsel. Vi besøgte børnehjemmet Al Madina i Tanzania for første gang i 2011. Først var vi rystede over konfrontationen med fattigdommen. Det var ubegribeligt at se børn dø af malaria, fordi der ikke var råd til myggenet, hårdt at se børn undvære vand og strøm, når der ikke var penge til at betale regningerne, og trist at se børn, der ikke kom i skole, fordi der ikke var råd.

Vi oplevede, hvordan små beløb kunne gøre en stor forskel for børnene. For 30 kr. kunne tre børn i samme seng blive dækket af et myggenet og undgå at få malaria. For én måneds SU kunne et barn komme på kostskole i et helt år. Det var så lidt, der skulle til, for at hjælpe børnene. Her startede vores arbejde med at finde sponsorer, som ville give nær og ubeskåret økonomisk hjælp til børnehjemsbørn.

Hjerter for Tanzania fik for alvor mulighed for at hjælpe børnene, da vi fik vores lokale ven Peter med på holdet. Peter er født og opvokset i Tanzania, og han står for den daglige kontakt til børnehjemmene og skolerne. Peter bringer børnene til og fra skole. Han tager med dem på hospitalet, hvis de bliver syge. Og han kører byen tynd i sin bajaji (En tuktuk i Tanzania) for at købe ris, bønner og tøj til børnene, når vi får penge af sponsorer til at købe den slags. Børnene kalder ham for ”Onkel”, for udover at være en kæmpe hjælp med alt det praktiske arbejde for Hjerter for Tanzania, er han blevet en af de primære omsorgspersoner i børnenes liv.

Bindeled mellem sponsorer og børn

Vores arbejde

Hjerter for Tanzania er bindeleddet mellem dem, der vil give nær og ubeskåret hjælp til børnehjemsbørn, og de børnehjemsbørn, der har brug for hjælp. Vi er i Tanzania et par gange om året. Når vi er i landet, står vi selv for at omsætte den økonomiske hjælp fra sponsorerne til at dække børnenes basale behov for mad, vand, lægehjælp, uddannelse og gode oplevelser. Vi sørger for, at den enkelte sponsor kan følge hjælpen tæt, ved at sende billeder, beretninger og hilsner til den enkelte sponsor. Når vi ikke er i landet, er det vores ven Peter, som bor i Tanzania, der står for det.

Hver en krone går ubeskåret til det formål den enkelte sponsor ønsker. De administrative omkostninger ved Hjerter for Tanzania dækker vi nemlig selv.

Børnehjemmet Al Madina

Mama åbnede sit hjem og hjerte for 70 gadebørn

Børnehjemmet Al Madina ligger i Dar Es Salaam i Tanzania, og det er dét børnehjem, vi hjælper mest. Børnehjemmet bliver drevet af Mama, der, efter sin mands død, åbnede sit hjem og hjerte for områdets gadebørn. I dag består børnehjemmet af to afdelinger og er hjem for 70 børn i alle aldre.

Børnehjemmet er meget fattigt. Børnenes tøj er hullet, de sover 2-4 børn på hver madras, og babyerne har sår i hovedbunden efter kakkerlakbid. Oftest får børnene 2 måltider om dagen, men hvis børnehjemmet har modtaget for få donationer, er det ikke muligt. Deres måltider består primært af ugali (majsmel kogt med vand) og bønnesovs, fordi det er billigt og mættende. På trods af de fattige og barske vilkår, er det dejligt at være på børnehjemmet, fordi Mamas kærlighed til alle børnene ikke er til at tage fejl af. 

Udover den støtte, børnehjemmet modtager fra Hjerter for Tanzania, bliver stedet støttet af lokale tanzaniere, der afleverer mad og penge til Mama, hvis de selv har noget tilovers.

Alle bidrag går ubeskåret til børnene

Administration

Alle administrative omkostninger ved Hjerter for Tanzania finansierer vi med vores privatøkonomi for at sikre, at de penge, vi får fra sponsorer, går ubeskåret til børnene. Alt vores arbejde med Hjerter for Tanzania er frivilligt, og vi betaler selv for alle vores udgifter i forbindelse med arbejdet og eksempelvis rejser til og fra Tanzania. Vi betaler vores lokale ven og bajaji chauffør Peter for det arbejde, han laver for Hjerter for Tanzania. Han er helt uundværlig for vores arbejde, og når han får en løn, er han i stand til at forsørge sin familie.